vineri, 8 mai 2015

Accelereaza pornirea PC-ului

Windows 7 din default porneste folosind doar un nucleu al microprocesorului.Daca avem un procesor cu 2 sau mai multe nuclee putem profita de acest lucru ca Windows sa porneasca mai repede.
 
Pentru asta intram in > Start iar in casuta de cautare scriem "msconfig" si dam Enter. In fereastra noua ce se deschide dam click pe subfereastra > Boot apoi click pe butonul > Advanced options?
Odata intrati bifam in stanga sus casuta > Number of processor iar mai jos punem numarul de nuclee ce le avem (maxim), apoi bifam si cealalta casuta din dreapta sus unde scrie > Maximum Memory, iar sub ea scriem maximul de memorie Ram ce-l avem. De exemplu daca avem 1 GO scriem 1024 pentru 2 GO scriem 2048 s.a.m.d. Acum doar ne ramane sa apasam butonul Accept (OK) si sa restartam sistemul.
 
Teme ascunse in Windows 7
Unul dintre aspectele "cosmetice" internationale ale lui Windows 7, este acela ca in functie de limba de instalare ce o alegem, sistemul de operare ne pune la dispozitie o tema pentru desktop specifica limbii alese. Cu toate ca pentru limba romana nu avem inca o tema, totusi putem sa vedem pe cele ascunse in sistem.
 
Pentru a le vedea, intram in Disc Local C si in casuta de cautare din dreapta sus scriem (pentru cei ce au windowsul instalat  in C:)  c:\Windows\Globalization\MCT . Vom avea o lista cu diferite teme. Pentru a selecta una dam dublu clic pe unul din folderele existente si iarasi pe folderul Theme. Daca dam iarasi dublu clic pe tema respectiva vom vedea cum se face schimbul automat
 
Dezactiveaza animatia GUI si calculatorul porneste mai repede
O sa va explic modul in care poti sa dezactivezi animatia GUI (cele patru puncte luminoase afisate la pornire ce se unesc si formeaza logo-ul Windows) pentru a reduce timpul in care calculatorul porneste si in acest mod sa ai acces la calculator ceva mai repede decat de obicei (3-4 sec.).
In caseta RUN scrie comanda > msconfig apoi apasa Enter ori fa click pe butonul OK. In fereastra ce se va deschide alege fila (tabul) Boot. Aici nu prea avem multe de facut: Bifam casuta No GUI boot, facem click pe Apply si apoi pe OK ->reporniti calculatorul
 
Pune mesaj de intampinare in Windows 7/Vista
Cu ajutorul indicatiilor urmatoare va veti putea personaliza windows 7/Vista punand un mesaj care sa fie afisat de fiecare data cand porniti calculatorul, chiar inaintea mesajului de bun venit. Mesajul poate fi unul de intampinare sau unul de avertizare pentru a-i descuraja pe cei care utilizeaza calculatorul in lipsa voastra. Personal am setat unul de avertizare pentru ca, de obicei, pe calculatorul meu nu obisnuiesc sa pun parola .
 
Cum setam mesajul de intampinare ?
Pentru a seta mesajul de intampinare mergeti la Start>>All Programs>>Accessories>>Run. Va aparea o fereastra in care scriem "regedit" si apasam OK! De aici lucrurile devin putin mai complicate. Va trebui sa urmati exact calea de mai jos :
    HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\WindowsNT\CurrentVersion\Winlogon
Aici vom lucra doar cu LegalNoticeCaption si LegalNoticeText. Mai intai deschideti LegalNoticeCaption (acesta va fi titlul mesajului) si schimbati valoararea implicita cu titlul pe care il doriti apoi dati OK. Acum deschideti si LegalNoticeText (acesta este corpul mesajului), introduceti mesajul dorit si dati OK .
Acum tot ce aveti de facut pentru a vedea rezultatele este sa reporniti calulatorul!          http://www.unick.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu