vineri, 8 mai 2015

AMD in primul sfert din 2015

        http://www.arenait.net      AMD are nevoie acuta de produse performante, atat CPU-uri cat si GPU-uri. Ne dam seama imediat daca aruncam o privire peste rezultatele financiare ale companiei din primele trei luni ale acestui an 2015. Cand incasarile totale abia daca au ajuns la 1.03 miliarde $, in scadere cu 17% fata de trimestrul precedent si cu 26% fata de aceeasi perioada a anului trecut 2014.
Iar profitul a fost defapt pierdere, in valoare de 180 milioane $. Acesta nu s-a ridicat la “inaltimea” celui din ultimul sfert din 2014 (364 milioane $, rezultata pe atunci si din actualizarea unor valori). Si astfel AMD a ajuns la o datorie totala de 2.27 miliarde $.
Si vanzarile lor au scazut pe toate segmentele de piata. La consumer (CPU + GPU) s-a inregistrat un declin trimestrial de 20% si anula de 38% (din lipsa de produse noi, competitive). Iar la enterprise scaderile au fost mai mici, de 14% trimestrial si 7% anual, in mare din cauza vanzarilor mai mici de console din aceasta perioada.
Dar poate cea mai proasta veste este retragerea completa de pe piata sistemelor tip server, unde AMD a intrat in urma cu fix trei ani, cand a achizitionat compania SeaMicro. Aceasta va fi dizolvata   http://www.unick.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu