vineri, 15 mai 2015

Microsoft vrea sa limiteze filmele UltraHD

http://www.unick.ro
                                                                                                           Microsoft a incercat sa faca din urmatorul lor sistem de operare, Windows 10, cel mai cautat si dorit astfel de produs. Si pentru asta, i-a accentuat partile pozitive. Insa exista si cateva aspecte negative, ceva mai tainuite, ce incep sa iasa la iveala. Si una din ele este limitarea ce va afecta filmele UltraHD.

Acestea vor “beneficia” de o criptare hardware, botezata PlayReady 3.0, ce va avea grija ca un astfel de film sa functioneze pe un singur PC, pe un singur cont. Si fara aceasta si Windows 10, utilizatorii ar putea accesa numai rezolutii inferioare ca FullHD. Si am vorbit despre hardware, pentru ca aceasta functie se doreste sa fie integrata la nivel de GPU, lucrandu-se deja cu toti marii producatori de chip-uri grafice: Intel, AMD, nVidia si Qualcomm.
Microsoft incearca sa mascheze intreaga initiativa prin promisiunea ca PC-urile cu PlayReady 3.0 vor primi continut exclusiv, fiind de incredere, sau vor avea acces la filmele UltraHD mai devreme. Insa, ca orice astfel de protectie DRM (Digital Rights Management) de pana acum, utilizatorii cinstiti vor avea mai mult de suferit. Dar poate daca suficiente persoane sunt impotriva unei asa idei, ea va fi anulata, ca alte tentative neinspirate de la Microsoft.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu