marți, 12 mai 2015

SSD de 6 TB si 2.5 inch de la Fixstars

Cea mai lenta componenta dintr-un PC, dar si cea care a suferit cele mai mici schimbari de-a lungul timpului, HDD-ul, va fi inlocuit treptat de SSD-uri. Iar acest lucru este si mai bine prezentat de cand Fixstar a prezentat SSD-ul de 6 TB intr-un format de 2.5 inch.
fixstar
6 TB pe un SSD nu este ceva nou. Exista pe piata SSD-uri de 8 TB, insa se afla in servere, iar pretul lor este extrem de mare si nici nu sunt compacte. Fixstar a reusit o performanta. Aceea de a construi un SSD de 6 TB intr-un format de 2.5 inch.
Toshiba, Intel, Samsung si Micron, liderii industriei, lucreaza din greu la tehnologii precum 3D NAND pentru a creste spatiul de stocare intr-o carcasa cat mai mica. Insa Fixstar le-a dat peste nas. SSD-ul lor denumit 6000M are o tehnologie similara pe 15nm si Multi Level Cell sau MLC cum mai mai este cunoscuta tehnologia de la Toshiba. Insa Fixstar nu a spus daca la baza se afla tot 3D NAND.
Fixstar 6000M are interfata SATA de 6Gbps si poate citi/scrie cu 540 MB/s, respectiv 520 MB/s. Pretul nu a fost anuntat, insa cu siguranta nu va fi unul prea mic. Insa ne asteptam ca acest SSD sa fie disponibil tuturor si sa il vedem implantant in laptop-uri.      http://www.unick.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu