vineri, 8 mai 2015

Qualcomm se aliaza cu Samsung pentru urmatorul chipset

http://www.arenait.net       Cele mai puternice platforme mobile in acest moment de pe piata sunt Qualcomm Snapdragon 810 si Samsung Exynos 7420. Ambele sunt octa core si au arhitectura pe 64 de biti, insa diferente sunt foarte mari intre cele doua, cu mentiunea ca Exynos are mai multe avantaje.
Qualcomm_Snapdragon
Aceste avantaje se traduc printr-o temperatura mult mai mica a platformei Samsung fata de cea de la Qualcomm. In plus este si mai economica, mai performanta si mai rapida. Din cauza acestor lucruri si a problemelor de supraincalzire a dispozitivelor ce contin platforma Snapragon 810, Qualcomm va produce urmatoarea platforma high end in uzinele Samsung.
Stim foarte bine ca Samsung nu a vrut sa integreze in noile S6 si S6 Edge platforma Snapdragon 810 din motive evidente si nici HTC One M9 Plus nu mai foloseste aceasta platforma ci a trecut la una MediaTek. Chiar si LG G4 a renuntat la ea. Acum Qualcomm va renunta la TSMC si vor da buzna peste GlobalFoundries, adica alianta AMD-Samsung.
Vor produce in procesul de fabricatie de 14nm lucru ce va duce la costuri mai mici de productie, chip cu dimensiuni mai mici, mai rece, mai performant si mai rapid fata de actualul proces de 20nm de la TSMC                  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu