marți, 12 mai 2015

Windows 10 va fi ultima versiune

http://www.unick.ro                                  
 Desi titlul suna foarte dur pentru multi dintre voi, nu este chiar asa. Da, Windows 10 este ultima versiune de OS de la Microsoft. Insa lucrurile se schimba drastic.
Daca pana acum ne-am obisnuit ca Microsoft sa ne livreze cate un sistem de operare nou o data la cativa ani, iar acesta sa aduca doar imbunatatiri minore fata de generatia anterioara, lucrurile se vor schimba radical odata cu Windows 10.
La conferinta de presa ce a avut la in Chicago, Jerry Nixon, director de dezvoltare la Microsoft, a spus ca nu va mai exista o alta versiune de Windows. Dar asta nu inseamna ca nu va mai exista deloc acest sistem de operare.
Se va schimba radical metoda de upgrade si nu va mai fi necesar sa ne cumparam mereu un sistem nou de operare pe care sa il instalam. Se va pune accent pe update-uri, iar cele mai noi actualizari sau versiuni ale sistemului de operare vor veni sub aceasta forma.
Daca ma intrebati pe mine asa trebuia facut de la bun inceput, mai ales ca diferentele aduse nu sunt foarte mari, de exemplu de la Vista la 7 sau de la 8 la 10. Se putea pur si simplu un update, ca si asa eram stresati cu acestea de la bun inceput. Fie se reparau bug-uri, fie se lucra la securitate…deci se putea.
Ca o concluzie generala, nu va mai exista nici o alta versiune de Windows, iar versiunile urmatoare vor veni sub forma de update-uri la Windows 10. Nu stie daca contra cost sau nu.                                                                                                                                 


Microsoft is going to stop producing Windows Versions,Said Jerry Nixon, a Microsoft development executive during Microsoft’s Ignite conference held in Chicago this week.
he said that the company had yet to decide on what to call the operating system beyond Windows 10.
“Overall this is a positive step, but it does have some risks,” he said.
He said Microsoft had in the past deliberately avoided using the name “Windows 9″ and instead chose Windows 10 as a way to signify a break with a past which involved successive stand-alone versions of the operating system.
“There will be no Windows 11,” warned Steve Kleynhans, a research vice-president at analyst firm Gartner who monitors Microsoft.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu