vineri, 8 mai 2015

Android for Work – visul Google de a cuceri companiile

sursa    www.computerblog.ro         Android for Work, platforma realizată de Google pentru angajații din companii, a fost lansată oficial. Pentru că tot mai multe companii lasă angajații să vină cu propriile terminale la muncă, cei mai mulți folosesc desigur Android, care ocupă peste 80% din piața de terminale mobile. Așa că Google a realizat o versiune business a platformei..
Anunțată anul trecut la Google I/O, Android for Work este gata și face parte din Android 5.0 Lollipop. Practic, vor exista două sesiuni separate, Personal și Profesional, dar nu ca la Blackberry unde trebuie să schimbi între ele, ci sunt active ambele simultan.
Aplicațiile for Work au iconițe diferite, cum vedeți mai sus, cu o geantă ca simbol. Sunt sesiuni mai sigure, iar departamentul IT de la muncă poate instala restricții suplimentare pentru control. Nu poți face copy+paste dintr-o aplicație Work în cea personală. Există un Google Play for Work.
Citrix, SAP și Blackberry vor furniza aplicații pentru Android for Work, iar producătorii de terminale parteneri sunt Samsung, HTC și Motorola.
Din ce spune TNW, Google vizează prin această platformă să atace Microsoft, care oferă aplicațiile sale business inclusiv pe Android sau iOS.    http://www.unick.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu